söndag 30 mars 2008

Påsklovet är över

Barnen och jag har haft mysigt tillsammans denna vecka. Det var skönt med lite ledighet.... här är lite bilder från en underbar vacker dag ute i skogen. Det blev en rolig men lite jobbig dag för oss alla... Vi planerade att gå en promenad.Det blev barnvagsnslingan som är 5km. Det är lagom tänkte jag.Eftersom vi hade 4-åringen med så tog med en paraplyvagn ifall hon inte skulle orka gå hela vägen....ehh

DET var en väldigt dum idé.... Dottern har inte åkt vagn på många år nu , jag hade nog glömt bort hur jobbigt det var att dra paraplyvagn i snömodd.För inte 17 orkade ju hon gå hela vägen!!!! inte ens halva faktiskt.... så när vi hade gått i över en timme och fortfarande inte komit halvvägs så var jag bra orolig om vi skulle komma fram överhuvudtaget.

Mina söner skrattade åt mig och sa "mamma,tänk om vi måste ringa 112 igen" .För det har faktiskt hänt...

Det var en höstdag för ca 10 år sen.En mor + 2 söner 6 och 4 år gick vilse i skogen i jakten på svamp.....Vad gör man ? Ringer 112 förståss.... hihihi. Det visade sig att vi inte alls var långt bort ifrån bilen. Två unga poliser stod och väntade på mig ....dom försökte hålla sig för skratt . Jag försökte gömma mig under min luva....

Ja... det är många fler än så som har flinat åt den historian kan jag säga...


När vi väl kom till grillplatsen så tog det ca 45 min att göra upp eld.Skulle ha gått på scouterna eller åtminstone skickat ungarna på det.... Vi fick hjälp av en barmhärtig samarit till slut och då blev det lite korv med bröd.Tänk att det kan va så gott när man får grilla ute sådär!


KRAM så länge och...

tisdag 25 mars 2008

Just another monday?

Nä! för det var ju tisdag...konstigt .I torsdags när jag jobbade så kändes det som fredag och idag kändes som måndag. Snacka om förvirrad man blir....och snart ska man byta tid på klockan också. Förr om åren så hade jag NOLL koll på sånt....nu vet jag redan en vecka innan. Vuxenpoäng ?

Här kommer mina utlovade bilder ; nya lampfötter (hihi fånigt det låter....men vad ska det annars heta) ,blev så glad när jag hittade dom. Den stora är en rejäl pjäs...tung och härlig.*Gillar * Dessa finisar kostade mig 30 riskdaler.... bra va?
Dom fick sig några strykningar vit färg.... och VOILÀ vågade nästan inte måla...var rädd att förstöra dom då jag tyckte dom var fina innan också..... men blev inte besviken. Vad tycker ni? ska jag måla på ett lager vitt till?






Nu ska jag bara försöka övertala min kära mor om att jag bara MÅSTE ha en sån där fin lampkjol som ni andra har....

Efter hon har hjälpt mig med gardinerna....
och allt det andra som jag ber henne om hela tiden...
Vad skulle jag göra utan dig mamma? *löv u*

Fasiken måste lära mig att sy .Ska kanske ta o damma av gamla syberta som står på vinden?Hur svårt kan det va liksom...dah
Gonatt på er ....sov sött Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

måndag 24 mars 2008

Vinter igen

Jaha.... nu fick vi vinter igen. Jag som precis skrivit att våren var här . Men man slutar aldrig att förvånas på vädret nuförtiden.Fast jag klagar inte så länge det är vitt....




Idag har vi passat på att åka pulka, ha snöbollskrig ,göra snöänglar och snögubbar.... Ja vi har riktigt njutit av snön.Så här mycket snö har vi nog inte haft på hela vintern.... den här snögubben blev en Shrek look alike.....



En liten snölykta...
Oj nu kastar min dotter snöbollar på kameran.... bäst att passa sig!


Sonen är lite blyg idag ;-). Älskar förresten den här bilden...trots att man egentligen inte ser nåt...men det är nåt speciellt med den tycker jag.

----------------------------------------
Påsken har varit väldigt slapp här hos oss... har legat på soffan o glott på tv en hel del.Men lite annat hann jag med bla så har jag äntligen målat färdigt en liten hylla som ska sitta i dotterns rum samt lite andra grejer....men dom får ni se nästa gång!!!


Ha en bra påsklovsvecka !!! vår/vinter ? kramar från mig

tisdag 18 mars 2008

Tid

Kan man köpa sig lite tid nånstans? om nån vet var så var snäll och tala om det för mig. Please.... dagarna går och går utan att man hinner göra allt det man vill få gjort. Såsom att blogga tex....det har gått alldeles för många dar nu och jag vet ju själv hur besviken man blir när man loggar in hos nån och så är det inte uppdaterat på länge....lovar att bättra mig! vill inte känna en press över det bara , för då lär jag snart sluta med bloggandet.

Nåja, det är ju som bekant vår nu och jag brukar ha fullt upp med mina små frön och omskolningar då....


Nu har jag iaf stoppat ned alla frön i jorden....ett steg avklarat. I år har jag dock begränsat mig, förra våren var första gången jag vågade mig på det där med att odla upp egna grönskaker och blommor. Det blev liiiite väl många plantor av ALLT. Man skulle kunnat trott att huset höll på att bli invaderat av små gröna växter.... dom var verkligen överallt. Inte tänkte jag på att dom skulle växa till sig....jag satte tex ned ALLA frön i en tomatfröpåse vilket resluterade i att jag hade typ 50 tomatplantor....haha. Tog så väl hand om mina små bebisar...Fick dock ge bort några sen fick jag faktiskt "avliva" några också *snyft*
I år blev det enbart 3 tomatplantor av varje sort , alltså 9 st. Så nu ligger dom i sin lilla kuvös och växer till sig ....längtar till sommarn!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ha en bra vecka !!!

onsdag 12 mars 2008

Målarlina

Har roat mig med att måla om lite smågrejer...en ljusstake/piedestal som jag haft i över 10 år.Minns att jag köpte den på ett hemparty och tyckte då att den var väldigt fin. Men efter ett tag så började jag tycka att den var hemsk så då fick den gömma sig bakom en gardin, stå i skamvrån ....Fattar inte att jag inte slängt den tidigare. Det var väl tur kan jag tycka nu...







Nu efter en extreme makeover så ser den ut så här ....



Ha en bra dag !!!

söndag 9 mars 2008

Söndag

Den här helgen har varit optimal på alla sätt och vis...Har varit ledig två dar och är även ledig imorn....Snacka om frihetskänsla...tjohoo!
Igår var det ju så fint väder , då passade jag på att rensa lite i mina rabatter. Blev så glad när jag såg allt som var på gång....våren är här! det är absolut den allra bästa årstiden (enligt moi). Dessa underbara krokusar ser jag utanför dörren varja dag...blir lika glad varje gång. Tänk att så lite kan göra så mycket....



Har tagit in lite körsbärsris i köket....så vackert redan nu med sprickfärdiga knoppar. Ännu vackrare blir dom snart...föredra verkligen detta framför påskris som i mitt tycke är jättefult....har alltid haft det enbart för barnens skull och det har åkt ut lika fort nästan.


Idag var det inte lika fint väder så dottern och jag bakade bullar....Mmm. Gjorde lite annorlunda recept. Istället för smör och kanel och socker så hade jag marsankräm blandat med smält smör i ...sen strödde jag lite madelflarn över. Dom blev väldigt saftiga och goooda.Mums.

Nån som vill smaka?

Nu måste jag gå, ska titta på film....en rysare. Vill inte egentligen för jag blir så rädd....vågar inte gå på toa själv på natten sen haha.....Men det är inte jag som valt film och då får man bita ihop o gömma sig bakom en kudde eller nåt ;-)

Ha en bra måndag! Kram allihopa!


onsdag 5 mars 2008

Knasigt loppis

Idag gjorde jag ett snabbt besök på en loppis, den loppisen där jag hittat så mycket sista tiden. Men idag hittade jag NADA... letade och letade men nepp inget av intresse. Har jag gått och blivit kräsen tro? sen tycker jag allting är så dyrt också!Känner ni igen fenomenet?
Den här loppisen ...ja hur ska jag förklara....det är så sjukt för att dom öppnar klockan 17:00 och folk står och köar utanför.Massor med folk! Dom liksom trängs och slåss nästan för att komma in först. ..Helt hysteriskt! får en känsla av konserter och ståplatser...minns ni när man stod där i kö.Väntade och väntade , sen helt plöstligt öppnades grinden och in sprang alla tonåringar som ett gäng vilda hästar. Man bara måste stå längst fram.... :-)

Nåja....back to reality och ca 20 år senare...Idag kom jag senare til loppisen så jag slapp trängas. Var tvungen att jobba över...kände att min loppismani hade gått för långt när jag förklarade varför jag INTE kunde jobba över.
-Nä, jag MÅSTE gå på loppis klockan fem. Hörde själv hur idiotisk det lät och kom att tänka på att mitt jobb faktiskt handlar om liv och död. Då kan man inte bete sig som en idiot...en loppisidiot dessutom .Så jag stannade.....givetvis.



Dessa fina småspeglar köpte jag på en annan loppis häromdan. Dom är så fina, vet inte riktigt vad jag ska göra av dom ännu ....men jag älskar dom.Det är en så vacker stjärna i mitten..ser ni?




Med dessa vackra bilder säger jag godnatt!!! Sov sött allihopa!

måndag 3 mars 2008

Mina möbler har kommit!

Har nu äntligen fått mitt nya soffbord + tv-möbel. Det har beställts nytt OCH färdigmålat vitt från Rowico ,deras Mikaela serie.Sambon verkar inte vara lika förtjust i gamla möbler som mig hehe. Men jag tycker dom är jättefina även fast dom inte är köpta på loppis ;-).





Ser ni vilken diskret liten tv vi har? ;-) för att inte tala om högtalarna....hehe.Men tycker att sambon fixat till det rätt så bra ändå.Inga sladdar synliga ...allt är noga undangömt. Tack för det!

Som ni ser så har jag fortfarande inga gardiner :-(

lördag 1 mars 2008

Julafton?

Nä...men nästan! Igår fick jag ett litet efterlängtat paket på posten . KOLLA HÄR!



Fina stora träbokstäver till min dotters rum , en liten krona och lite hjärtan på tråd....Dessa fina saker beställde jag av Emma på Vita Englarum .
Visst är dom fina?














Jag fick även lite bonus!!!! ett underbart "smycke" och ett fint garnägg att hänga i påskriset! jag är sååå nöjd med allting!! Tack Emma!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag vet att regnet har öst ned hela dan....här i Stockholm iaf. Så därför får ni en härlig vårbild för att peppa upp er lite.Var ute på en promenad i torsdags och mötes av det här! Det var inne på nån annans tomt ,väldigt nära staketet men jag tyckte inte jag fick nån bra bild...det var för långt bort.Så jag mutade min 11-åring eftersom jag inte vågade mig på trespassing själv. Bra morsa va? ;-) Men men.....we got the shot !Vet inte vad det är för blommor men det ser ut som gula vitsippor. Finns såna?

KRAM PÅ ER!